Thijs blogt

30 mei 2018:

De lange aanloop naar ons avontuur in Tsjechië loopt nu stilaan ten einde. Het vele voorbereidend werk zoals het zoeken van sponsors, de donutverkoop en de fiets- en wandeldag hebben ons een mooi kledingpakket en een goedkoop verblijf opgeleverd. We trainen nu elke middag om goed op elkaar ingespeeld te zijn tegen onze eerste match zondag om 15u tegen Turkije. Ik kijk daar enorm naar uit omdat Turkije de huidige wereldkampioen is en ik ben benieuwd wat we ons daarbij moeten voorstellen. Maar nu nog eerst een voorexamen, de valiezen klaarmaken en de verplaatsing naar Brno! De volgende blog zal waarschijnlijk van daaruit geschreven zijn. Tot dan!

2 juni 2018:

Het avontuur is nu officieel gestart! Het was vroeg dag vandaag, om 5 uur werd er al afgesproken aan de VMS om met de bus richting Zaventem te vertrekken. Hoewel iedereen nog niet uitgeslapen was, was er toch al sfeer op de bus. Om 9u15 vertrokken we met het vliegtuig richting de luchthaven van Praag.  Hoewel we al goed genaderd waren, stond er toch nog een lange busrit richting Brno op het programma. Iedereen werd moe in de comfortabele maar warme bus. Eens aangekomen werd iedereen terug wakker met een frisse duik in het meer, zalig na de lange reis. Na een stevige maaltijd, verwachten we nu nog een vuurwerkfestival dat hier aangekondigd staat. Nadat we genoten hebben van dit spektakel zullen we in ons bed kruipen om fris te zijn om ook spektakel te kunnen geven tegen de huidige wereldkampioen Turkije. Hoogstwaarschijnlijk zal deze match te volgen zijn via een livestream op: https://isf-volleyball2018.org. Alle supporters vanop afstand kunnen de match dus volgen die zal aanvatten om 15u.

3 juni 2018

Nadat we een beetje hebben kunnen studeren kwam onze eerste match eraan! We hebben waarschijnlijk onze moeilijkste tegenstander al onmiddellijk gehad. Turkije, dat huidig wereldkampioen is, kwam opdagen met hun nationale ploeg. Al snel bleek dat ze een maatje te groot waren ( dat kan je letterlijk nemen, er zaten enkele spelers bij die groter waren dan 2m). Na een snelle 5-0 achterstand konden we weer aansluiten en eindigde de eerste set uiteindelijk met een 25-19 verlies, wat echt goed is tegen zo’n sterke tegenstander. De tweede set was iets makkelijker voor de Turken en ze behaalden de 2-0 eindstand met de zware 25-8 cijfers in de tweede set. We kunnen vooral de goede eerste set onthouden en morgen proberen winst te boeken tegen Chinees Taipei. Dat zal moeilijk worden, maar we zullen alles op alles zetten. Waarschijnlijk zal er net zoals vandaag een livestream zijn die deze match zal uitzenden. Dus iedereen om 17u achter de computer!!

 

4 juni 2018:

De poulewedstrijden zijn voorbij. We hebben beide matchen tegen ware toppers gespeeld en ondanks het feit dat we twee keer met 2-0 verloren mogen we toch trots zijn op onze prestatie. Turkije en Chinees Taipei zijn beiden komen opdagen met hun nationale ploeg en we hebben toch mooi kunnen mee volleyballen met deze topploegen. Elk punt die we maakten was een feest, letterlijk de sfeer was onbeschrijfelijk!! In de 2de set tegen Chinees Taipei kregen we een adrenalineboost door de meisjes die na hun match kwamen supporteren! Het eindigde daarom op een ware thriller die eindigde met de 25-23 cijfers voor de Aziaten. Eerder vandaag hadden wij ook al de meisjes naar de overwinning geschreeuwd tegen Luxemburg. We beleven hier stuk voor stuk onvergetelijke momenten! Ook de sfeer naast het veld is super. Op de bus of tram zingen alle landen liedjes in hun taal om ter luidst! Zalige momenten beleven we… en we gaan nog niet naar huis!
 
5 juni 2018:
 
Vandaag stond er geen match op het programma. Ideaal om enkele uurtjes achter de boeken te kruipen om de gemiste lessen bij te werken en te beginnen met de voorbereiding van de examens. Na het saaie werk mochten we genieten van een prachtige avond. De meeting of the nations ging door in de ijshockey zaal van Brno. Ideaal voor elk land om zijn voorbereid dansje te tonen aan de rest. Wij konden het publiek meepakken in ons dansje en de rest van de avond zat de sfeer er goed in! Op de afterparty van de meeting of the nations amuseerde heel de groep zich kostelijk. Op de weg naar huis bij het wachten op de tram en op de tram leerden wij de Hongaren dansjes en liedjes kennen en omgekeerd. Zo dansten we samen onder meer hoofd, schouders, knie en teen en de Marie-Louise. Weer maakten we momenten mee die we nooit zullen vergeten… PS: vanochtend verrasten we meneer Raveschot aan het ontbijt voor zijn verjaardag! Als je hem nog geen gelukkige verjaardag hebt gewenst wees dan snel voor het te laat is!

6 juni 2018:

Vandaag stond de cultural day op het programma. We werden door het stadscentrum gegidst en zagen alle bezienswaardigheden van de stad Brno. Een mooie stad! Deze namiddag hadden we een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. We probeerden enkele opstellingen en zijn 2-1 verloren. Geen slecht resultaat tegen de sportschool volleybal van daar. Hopelijk zijn we goed voorbereid voor de belangrijke match tegen Denemarken om 10u. De livestream zal weer te vinden zijn op de site van ISF volleybal of de Facebookpagina ISF WSC volleyball.

 

7 juni 2018:

Vandaag moest een match tegen Denemarken afgewerkt worden. We hadden een moeizame start en we konden ons goed niveau van de laatste wedstrijden niet halen. Een 2-0 nederlaag als gevolg. We hebben voor de rest een rustige dag gehad. We hadden enkele uren studie en ontspanden wat aan het meer. Hopelijk zijn we nu uitgerust om morgen terug ons goede niveau te halen tegen Kroatië!

8 juni 2018:

Eindelijk onze eerste overwinning! We hadden al vaak ons goede niveau kunnen tonen, maar we hadden dat nog niet kunnen omzetten in puntenwinst. Dat is ons eindelijk gelukt! We wonnen 2-0 van Kroatië. Na een vlotte 1ste set hadden we een moeilijkere tweede set. We kwamen 6 punten achter maar we hebben dat alsnog omgezet naar een winst. Morgen nog een laatste match tegen Oostenrijk om te beslissen wie 21ste en wie 22ste wordt.

9 juni 2018:

De laatste matchdag zit erop en we hebben deze kunnen afsluiten met een 2-0 winst tegen Oostenrijk. We eindigen dus dit WK met twee overwinningen, dat is goed voor een 21ste plaats! Deze namiddag gingen we naar de meisjesfinale (Servië-Duitsland, 3-1) en de jongensfinale ( Turkije- Duitsland, 3-2) gaan kijken. Beide matchen waren van een hoog niveau. Ik denk dat we blij mogen zijn met de prestatie die we hebben geleverd. Ook mogen we trots zijn dat we hebben mogen spelen tegen de wereldkampioen. Deze avond sloten we onze bijzondere ervaring hier in Tsjechië af met vuurwerk!

SLOTBLOG:

Het avontuur is ten einde. De tijd van ons leven in Brno is voorbijgevlogen en iedereen moet nu terug naar het normale leven hier in Roeselare. We moeten alweer terug naar school en moeten veel leren voor de komende examens. Als we het wat moeilijker hebben kunnen we gelukkig teruggrijpen naar onze schitterende herinneringen van de laatste dagen. Zondag vertrokken we vanuit Brno met de bus richting Praag. We waren er al vroeg en hadden dus nog tijd om wat bezienswaardigheden te bekijken in de Tsjechische hoofdstad. In de vooravond vertrokken we met wat vertraging met het vliegtuig naar Brussel. Van daaruit ging het met de bus naar de VMS waar we een warm welkom kregen van de ouders,broers,zussen… We hebben allemaal momenten beleefd die we nooit meer zullen vergeten. Iedereen mag dan ook enorm trots zijn als je er bij was en we mogen ook trots zijn op onze prestatie!