Lore blogt

Maandag 2 april 2018

Vandaag hebben we ons geïnstalleerd in de jeugdherberg en al een kleine wandeling gemaakt in Parijs. Na het eten zijn we nog in een gezellig café iets gaan drinken.

Dinsdag 3 april 2018

Vandaag eerste verkenning van het heel mooie parcours aan de voet van de Eiffeltoren.  In de namiddag was er de openingsceremonie in het Stade Coubertin.

 

Woensdag 4 april 2018: Wedstrijddag

Na problemen met het rugnummer krijgt Lore pas 5 minuten voor de start te horen dat ze zeker zal kunnen deelnemen aan de wedstrijd!  Haar nummer zat in een verkeerde groep ingedeeld waardoor ze niet over de nodige chip beschikte.  Vandaar ook dat Lore niet in de officiële uitslag terug te vinden is.  In die lijst blijkt trouwens ook dat alle Belgische deelnemers uit Andorra komen…!

De opwarming verliep daardoor jammer genoeg ook niet optimaal en zorgde uiteraard voor heel wat stress vooraf.

Toch kon Lore alles van zich afzetten en een mooi resultaat behalen.  Niet evident als je weet dat de specialiteit van Lore de 800 meter is en  de afstand op dit WK iets meer dan 4 km was!  Lore eindigde als 3de Belgische atlete op de 72ste plaats.  De overwinning ging naar een meisje uit Australië.

 

WK-Cross Country: het verhaal van Lore!

Van 2-7 april was ik in Parijs om op 4 april het WK cross-country te lopen voor scholen.

Op 2 april kwamen we met de Thalys aan in Parijs. We verbleven in de jeugdherberg ‘Mije’ samen met o.a. Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Marokko en Georgië. Het ontbijt viel tegen, we kregen 1 stuk stokbrood (dat waarschijnlijk al 2 dagen oud was), cornflakes, 1 yoghurt en er was keuze tussen water/sinaasappelsap/ melk/ chocomelk of thee. Maar het avondeten was beter. ’s Middags kregen we een lunchpakket of gingen we iets gaan eten.

Op 3 april was er parcoursverkenning en ’s avonds de openingsceremonie.

4 april was het de wedstrijd. Met 32 deelnemende landen was de tegenstand heel zwaar. Vlak voor mijn start kom ik te weten dat er iets is misgelopen met mijn nummer waardoor ik niet zou kunnen deelnemen. Gelukkig hebben ze dat dan kunnen oplossen, maar het was wel een stresserend halfuur!! Hierdoor kon ik niet optimaal opwarmen. Maar ik ben tevreden, want ik ben ongeveer de 70e in totaal, ongeveer de 30e van mijn jaar en derde Belgische geworden!! Crossen is dan ook niet mijn beste nummer, maar het was wel super tof om mee te doen!! ’s Avonds was er een culturele avond. Elk land had een standje met typische souvenirs/ eten/ drank bij van hun streek. Elk land moest ook een dansje naar voor brengen. De ene dans al wat beter dan de andere zoals de Nieuw-Zeelanders die de Haka deden, de Nederlanders kwamen op hun klompjes en Georgiërs deden een volksdans. Het was een perfect moment om elkaar beter te leren kennen. Toen konden we ook dingen ruilen, zoals spelden en t-shirts.

Op 5 april hebben we het Louvre bezocht en een kleine rondleiding in Parijs gehad. ’s Avonds was er een boottocht op de Seine. We zagen Parijs by night en de Eiffeltoren die prachtig verlicht was.

Op 6 april gingen we naar de Universiteit van Sorbonne, waar we 2 uur moesten luisteren naar mensen die iets kwamen vertellen i.v.m. vervuiling/voeding/sporten. Er was toen ook de friendship relay. Alle landen werden door elkaar in groepen van 24 verdeeld. In het Stade Charléty moesten we 200m lopen met een beker met water en een kookschort aan. In de namiddag hadden we vrij en hebben we een toertje gelopen in Parijs. ’s Avonds was er dan de slotceremonie.

Op 7 april stond er niets op het programma. We hadden heel de dag vrij en we zijn naar Montmartre geweest. Rond 18u waren we terug in het station van Brussel.

Het was een unieke ervaring, we hebben mensen ontmoet van over heel de wereld, waarmee we blijven contact hebben! Het was een week die ik nooit zal vergeten!!

  

Ik wil graag iedereen bedanken die ervoor heeft gezorgd dat ik hier kon aan deelnemen!!

Dankuwel!!