Begeleiding

 • Bernd
  Bernd
  Leerlingbegeleider
 • Sabine Mylle
  Sabine Mylle
  kinesist
 • Friedel Forret
  Friedel Forret
  begeleider
 • Jan Desimpele
  Jan Desimpele
  delegatieleider
 • Bart Raveschot
  Bart Raveschot
  Coach
 • Ann Renier
  Ann Renier
  coach
 • Hans Delafontaine
  Hans Delafontaine
  coach
 • Chris Vermeersch
  Chris Vermeersch
  coach
Bernd
Leerlingbegeleider

Met een VMS-schoolploeg deelnemen aan een internationaal volleybaltornooi, dit wordt ongetwijfeld een unieke ervaring die veel verder reikt dan het louter sportieve. Nieuwe culturen ontdekken, omgaan met winst en verlies, de nodige studietijd benutten,…het zal een zeer intense week worden voor onze leerlingen, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Ik ben blij én dankbaar deze groep mee te mogen begeleiden op dit avontuur. Mijn 22  jaar ervaring als leerlingenbegeleider kan hier zeker toe bijdragen. Het mentale wel en wee van onze jeugdige generatie kent voor mij immers weinig geheimen.

Ook in de combinatie sporten/studeren kan ik de spelers met raad en daad bijstaan. Ik beoefende immers zelf ook  jarenlang ploegsport (handbal) op het hoogste niveau en coach momenteel op regelmatige basis jeugdploegen in Izegem.

Tsjechië wordt een schitterende beloning voor onze VMS volleyballers. Eéntje die ze voor de rest van hun leven zullen meedragen.
Brno, přicházíme!

Sabine Mylle
kinesist

Mijn naam is Sabine Mylle , ik ben kinesitherapeut. Zelf ben ik een enthousiaste sporter, ik speel tennis en fiets heel graag in de zomer samen met vrienden. In de winter gaan we met ons gezin skiën. Mijn interesse in de volleybal is er gekomen door mijn dochter Marie die bij Vosta speelt. Daardoor ben ik dus ook supporter, chauffeur en kinesitherapeut van de meisjesploeg in Staden. Het wordt voor mij zeker een toffe ervaring om als kinesitherapeut met deze enthousiaste jonge mensen zo’n sportieve uitdaging te beleven.

Friedel Forret
begeleider

Als leerkracht cultuurwetenschappen in de tweede en derde graad vind ik het super dat jongeren gestimuleerd worden om van andere culturen te proeven, om nieuwe mensen te leren kennen en om te durven uit hun comfortzone te treden. Als dit dan nog gecombineerd wordt met in team sporten, dan is de uitdaging compleet. Na zelf 24 jaar te krachtballen en nu reeds 3 jaar recreatief te volleyballen bij Bevo weet ik dat de kracht van een team heel vaak in het mentale zit. Elkaars talenten (h)erkennen, positiviteit stimuleren en hierin telkens spelplezier vinden, doet een team sporters groeien. Ik vind het een hele eer om samen deze uitdaging aan te gaan. Ik zal met enthousiasme de leerlingen motiveren om zowel op als naast het veld hun doorzettingsvermogen én groot sporthart te tonen.

Jan Desimpele
delegatieleider

Tsjechië wordt in alle opzichten een verrijking voor elke sporter en begeleider die meegaat.
Brno zal de plaats zijn waar alle nationaliteiten niet enkel elkaar bekampen, maar vooral elkaar ontmoeten. Wie dit zal meemaken, zal dit nooit meer vergeten. Daar ben ik rotsvast van overtuigd.
Gelukkig houden wij met onze school de beide voetjes op de grond en beseffen we ten volle dat er naast het sportieve werk, nog andere arbeid zal verricht moeten worden.

Als graadscoördinator van de tweede graad zal het dan ook mijn taak zijn om de leerlingen van 3 en 4 optimaal te begeleiden in Tsjechië zodat ook zij goed voorbereid zijn om de eindexamens aan te vatten. Of die terugkeer al dan niet met titels en bekers zal gepaard gaan, speelt niet zo’n grote rol. Wij zullen de olympische gedachte hoog houden en er alles aan doen om ter plaatse een goede prestatie neer te zetten.

Bart Raveschot
Coach

22 jaar geleden mocht ik als voetbalcoach van de VMS samen met 5 van onze leerlingen naar het WK Streetsoccer in Londen.  Het werd een ongelooflijk avontuur en iets wat ons altijd zal bij blijven.  We speelden tegen verschillende landen, mochten op de foto met Diego Maradona en eindigden op een verdienstelijke 7de plaats.

Ook nu zie ik er enorm naar uit om samen met mijn collega’s en 24 leerlingen naar het WK volleybal te gaan.  Ik hoop dat we samen veel plezier gaan maken en na een schitterende evaring met een mooi resultaat terug naar huis kunnen komen.

Ann Renier
coach

Hallo, ik ben Ann Renier, L.O.leerkracht in de VMS. Op woensdagnamiddag begeleid ik samen met mijn collega Bart de verschillende schoolvolleybalploegen die deelnemen aan de volleybalcompetities van SVS en de Kardinaalsbeker. Zelf speelde ik enkel recreatief volleybal, geen competitie. Ik was ook een fervente supporter van Saxon Torhout, later Desimpele Torhout, en daarna van Knack Roeselare.

Dat onze leerlingen mogen deelnemen aan de ISF World Schools Championship is een mooie bekroning voor hun jarenlange inzet voor het schoolvolleybal op woensdagnamiddag. Het wordt voor hen een unieke ervaring om tegen zoveel verschillende nationaliteiten te mogen spelen. Ik wens hen heel veel succes en hopelijk veel onvergetelijke momenten!

Hans Delafontaine
coach

Via mijn zoon Thijs ben ik de volleybalwereld terecht gekomen. Al snel was ik helemaal betrokken bij de vele wedstrijden als chauffeur en supporter. Ondertussen ben ik ploegbegeleider bij Knack D. Ik ken daardoor ook heel wat spelers van onze jongensploeg en hun mogelijkheden. Op die manier hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen als hulp voor de coaches. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze ploegen mooie resultaten kunnen neerzetten. Deel uitmaken van deze selectie is dan ook iets waar ik echt naar uitkijk.

Chris Vermeersch
coach

Wat ik ervan verwacht? Het wordt voor onze leerlingen zeker een unieke ervaring om nooit meer te vergeten, en dat niet enkel op sportief vlak: dit is iets wat zij zich als sporter en als mens hun hele leven lang zullen herinneren. Ik vind het fantastisch dat de school achter dit initiatief staat.

Wat mijn bijdrage wordt? Ik zet eigenlijk ‘twee petten’ op: enerzijds wil ik mijn 20 jaar ervaring in de volleybalsport van onder het stof halen en ter beschikking te stellen van onze teams met trainingen en coaching. Anderzijds mogen we niet uit het oog verliezen dat bij onze terugkeer de examens eraan komen; in dat opzicht zal ik de studiemomenten in Tsjechië begeleiden en de communicatie/ coördinatie met de vakleerkrachten van de 3e graad op het thuisfront zo goed mogelijk proberen te verzorgen.